Welkom op Ray's hutfotografie

De komende tijd zal ik langzaam deze pagina gaan aanpassen voor het verhuren van de eerste vogelhut.

ik ga jullie op de hoogte houden van de bouw van mijn eerste fotohut op mijn FB pagina. Ik zal regelmatig foto's plaatsen van de bouw van deze hut. En in de zomer zal deze hut open gaan.

Daarna zullen er snel nog twee volgen de locaties voor deze drie vogelhutten zijn allemaal goedgekeurd, en de plekken houden we Natuurlijk geheim. Maar kan wel vertellen dat ze alle maal centraal Nederland zullen zijn. Omgeving Utrecht Maarssen En Loosdrecht

IMG_2562.jpg

Kleine update schiet lekker op zo met dit weer. als het mee zit volgende week de vijver vullen. ben bezig met de laatste paar stenen als ondergrond van de vijver. Dan de boomstronken er om heen mooi waterpas maken.

Dan over de stenen een laag houtpulp en aarde, tot aan de boomstronken zodat het langzaam afloop naar het midden van de vijver. Hierover heen komt een laag Veiligheidsvlies te bescherming van het EPDM rubber. na het vullen sla ik hetVeiligheidsvlies en de EDPM rubber terug onder de boomstronken met een beetje speling voor het wegzakken.Dan vul ik daar weer tegen aan de rest af met aarde en houtpulp, zodat het langzaan afloop naar de buiten en ik tot de waterrand aarde kan doen. kleine opzet gemaakt hoe het ongeveer gaat worden.

White Xpozer Logo.png

Blijvende Actie van de maand.

Hoe werkt het, elke maand  bij meer dan 15 boekingen verloot ik een Xpozer in de fotmaat 60X90 cm.

Ik maak per maand een Xpozer verloting aan, op de FB pagina Ray's hutfotografie

Alle leden die in die maand de hut hebben geboekt, mogen twee van hun beste/mooiste foto's daar posten.

Gelieve alleen duimpjes te geven op de foto's die jullie mooi vinden, om het overzicht te houden tekstberichten daar worden door mij verwijderd.

 aan het einde van de eerste week van de nieuwe maand maak ik samen met mijn vrouw een keus, Ik ga drie van de beste foto's vragen om die via we transfer naar mij te sturen in raw uit die drie maken we de winnaar bekend.

Met de winnaar regel ik de rest via messenger.

Drie kleine regeltjes

                             1 de foto's moeten haarscherp zijn

                             2 er mag totaal geen ruis in zitten

                             3 de foto's mogen niet te donker zijn 

                            Dit voor het beste resultaat op  Xpozer

Na een lange Natte winter periode, begonnen met de bouw van de vijver.Ik had al open willen zijn, maar veel regen gooide roet in het water.Nu de door de corona periode iets meer tijd ook om lekker verder te bouwen met alles.De boomstronken op de foto's geven een indicatie hoe het gaat worden ongeveer. de meeste van deze boomstronken zullen straks, niet rond de vijver liggen, ga meer meer met mos werken.

2.jpg
Fotohut, Rays fotohutten,

Vandaag druk geweest met de aankleding van de linker en rechterkant van de vijver.Ik heb hier sedummatten voor gebruikt, deze gaan de komende weken maanden helemaal vol staan.Het mooie van deze sedummatten is dat ze weinig onderhoud nodig hebben, en heel goed tegen de Felle zon en warme dagen kunnen zonder water.Het andere voordeel is dat er altijd wel iets in de bloei staat op deze matten.De eerste foto zijn kokos matten met piepschuim er in, en deze onder de boomschors in het water gedaan. Zo dat deze iets hoger komen te liggen. De eerste foto's zijn van rond de vijver en wat foto's van dichtbij. De laatste foto's zijn de mogelijkheden voor, mooie bokeh foto's. Ik laat nu eerst een paar weken de matten goed wortel schieten, daarna ga ik stukken er uit snijden en iets verhogen met aarde er onder. Dit ga ik pas doen als de hut staat, zodat ik kan kiezen en kan zien waar dat het mooiste is. Achter deze verhogingen kunnen dan weer mooi de Voer bakjes staan zo dat deze uit het zicht staan.Als de matten goed zijn ingegroeid dan ga ik daar ook wat mooie stukken hout en boomstronken in verwerken.

2.jpg
Fotohut Rays fotohutten
Fotohut, Rays fotohutten,
Fotohut, Rays fotohutten,

Vandaag bij de vijver landingsplaats roofvogels meer naar achteren verplaats. En nog een keer goed met de bosmaaier er over heen onkruid is nu lekker kort, dan kan de berg houtsnippers verdeeld worden over oppervlakte rond de vijver. Twee voordelen het staat mooi en het houd het onkruid tegen, al zal er nog best wel wat door heen komen.Maar daar hebben we de bosmaaier voor. Rond de setting de takken verwijderd, werd toch wel iets te druk. Op het stuk kunstgras alle aankleding voor de rond de vijver netjes neer gelegd, zodat jullie zelf op het Sedum de stukken plaatsen waar jullie het willen hebben.ik zal er voor zorgen dat er genoeg er genoeg keus is, er zal nog wel het een en ander bijkomen. Ik hoop dat ik van het weekend tijd over heb om de achterkant van de vijver aan te kleden met mos soorten. En de houtsnippers verdelen.ik hoop hier zondag mee klaar te zijn, van af zondag ga ik ook voeren rond de vijver, en zal om de paar-dagen de bakjes nakijken en eventueel bij vullen. Zo nu en dan zal ik wild cam plaatsen om het een en ander in de gaten te houden. En zal zelf ook een keer gaan zitten in mijn schuiltent, ben heel benieuwd wat ik tegen ga komen die dag.Van af volgende week ga ik ook weer een duif plaatsen kijken wat er op af komt. Zoals het er nu uit ziet zal ik eind juni al het materiaal gaan bestellen voor de hut, om deze in de loods te bouwen de bureaustoelen en schommelkoppen van Neewer. Ik hoop voor Julli dat de hut dan de grond ik kan.

Fotohut, Rays fotohutten,
Raymond Engelen Foto schuilhut verhuur
Raymond Engelen Foto schuilhut verhuur

Vandaag een productieve lange dag gemaakt, vanmorgen vroeg ( kwart over 4 ) op pad om mos soorten op te halen bij een vriend uit zijn tuin voor dat hij naar zijn werk ging. Hij woont in een bosrijk gebied en zijn tuin staat er vol mee. Niet echt naast de deur maar was de moeite waard. Om kwart over 7 begonnen met de mos te plaatsen aan de achterkant van de vijver, met stukken boomschors er tussen had ik er genoeg aan van wat ik heb mee genomen. De berg houtsnippers verdeeld aan de rechterkant van de vijver, het lijkt vrij hoog de houtsnippers maar zakt de komende tijd nog wel weg. En een stuk vrij gelaten om daar voor volgend jaar voor de broedtijd de ijsvogel wand te bouwen. Als er volgend jaar een ijsvogel laat zien voor de hut of bij de wand dan wordt de roofvogel landings- plaats verwijderd.

Schermafbeelding 2019-10-30 om 20.37.36.
Raymond Engelen Foto schuilhut verhuur
Raymond Engelen Foto schuilhut verhuur
Raymond Engelen Foto schuilhut verhuur

Vandaag voor de eerste keer een sessie gemaakt van half 7 tot half 12, de vijver staat er met opkomende zon mooi bij zie de laatste foto's. Heel de ochtend geen kraai te zien jammer genoeg, had er toch nog wel even wat mooie foto's van willen maken. Maar die kans ga ik vast nog wel krijgen. De boom links van de vijver zit vol met pimpelmezen en koolmezen en volgens mij een zwart kopje daar gezien zie foto onduidelijk, ik heb verschillende voersilo's besteld en die zullen eerdaags rond de hut hangen en staan zodat de kraaien er niet bij kunnen om de mezen aan te trekken richting de vijver. Tussen de bomen door twee keer de buizerd kunnen fotograferen, heb ze iets uitvergroot waren te ver weg deze keer. De zanglijster is een paar keer op bezoek geweest, en liet zich goed zien van alle kanten.

Vogels die ik tot nu toe echt rond de vijver heb gezien Merel man en Vrouw, kraai, Koolmees, Roodborstje, gaai, Zanglijster, Houtduif. Zwartkop

Maar dit is ook de eerste keer dat ik echt een ochtend heb gezeten en eigelijk zonder te voeren, ben tot nu toe zeer tevreden

Deze lijst gaat de komende tijd alleen nog maar groeien natuurlijk.

1.jpg
8.jpg
9.jpg
12.jpg

25-5-2020

Vanmorgen van Half 7 tot half 12 in de tent gezeten, wordt langzaam drukker op de setting pimpelmezen ook ruim aanwezig nu.Van uit de tent een koppeltje zwanen kunnen fotograferen.

zoals het er nu naar uit ziet ga ik eind juni alle spullen bestellen om de hut te bouwen.

Als het mee zit gaat deze binnen 3 weken de grond in.Dan gaan we meer dan een maand de proef draaien en het aanbod van de vogels proberen te vergroten. En eind aug begin september gaan we open.

_19A0372.jpg
_19A0022.jpg

HET VERHAAL ACHTER DE VOSJES EN LOKKEN VAN DE KOEKOEK

Het verhaal achter de vosjes is dat ik dat al wist sinds ik van plan was om daar een hut te gaan bouwen burcht zit op nog geen 30 meter vanaf de hut midden tussen de struiken en bomen.Maar vandaag dan eindelijk gezien en op de foto's, ik was er deze dag ook erg vroeg bij. Ik kwam aanlopen dacht eerst een kat te zien maar toen ik dichterbij kwam vond ik dat deze toch wel grote oren had. Snel mijn camera aangezet en spullen op de grond gezet wilde mijn camera richten niks meer te zien. Bij het pad naar de hut toe liepen er 3 snel mijn camera weer gepakt en paar foto's kunnen schieten. Ben er natuurlijk reuze blij mee, is nog maar een paar meter vanaf de hut dus deze gaan we zeker wel een keer zien bij de hut.

Vandaag ook de Koekoek naar de vijver weten te lokken, en voor zover ik weet nog nooit eerder gezien bij een foto schuilhut. En sterker nog zelfs twee weten te lokken. De koekoek is nog al territorium gericht en beschermt zijn territorium heel goed. De twee kregen het ook flink met elkaar aan de stok. Helaas geen foto van kunnen maken.Het nadeel is dat dit een zomer gast is en over ongeveer 6 weken alweer vertrekt voor zijn lange vlucht richting Afrotropisch gebied en het Oriëntaals gebied. 

_19A0005.jpg
_19A0024.jpg
_19A0190.jpg
_19A0329.jpg